Udbyder
Rente
ÅOP:
Månedlig Ydelse
 • DiBa
  0-2 år variabel rente
  Rente
  2,75%
  ÅOP
  4,93%
  Antaget lånebeløb på 120.000 kr. over 6 år til en pålydende rente på 2,75% pr. år ville resultere i en ÅOP på 4,93% , en debitorrente på 2,78% , en månedlig ydelse på 1.923 kr. , samt samlede kreditomkostninger på 18.439 kr. Det samlede beløb der skal betales tilbage er : 138.439 kr.
  Månedlig ydelse Hvad er månedlig ydelse?
  1.923 kr.

  Hvad betyder det, at et site er sikkert?DiBas site er sikkert.

 • DiBa
  0-2 år fast rente
  Rente
  3,75%
  ÅOP
  6,00%
  Antaget lånebeløb på 120.000 kr. over 6 år til en pålydende rente på 3,75% pr. år ville resultere i en ÅOP på 6,00% , en debitorrente på 3,80% , en månedlig ydelse på 1.980 kr. , samt samlede kreditomkostninger på 22.542 kr. Det samlede beløb der skal betales tilbage er : 142.542 kr.
  Månedlig ydelse Hvad er månedlig ydelse?
  1.980 kr.

  Hvad betyder det, at et site er sikkert?DiBas site er sikkert.

 • Bank Norwegian
  Lån
  Rente
  4,88% - 19,21%
  ÅOP
  5,64% - 21,39%
  Antaget lånebeløb på 120.000 kr. over 6 år til en pålydende rente på 4,88% pr. år ville resultere i en ÅOP på 5,64% , en debitorrente på 4,97% , en månedlig ydelse på 1.961 kr. , samt samlede kreditomkostninger på 21.168 kr. Det samlede beløb der skal betales tilbage er : 141.168 kr.
  Månedlig ydelse Hvad er månedlig ydelse?
  1.961 kr. - 2.843 kr.

  Hvad betyder det, at et site er sikkert?Bank Norwegians site er sikkert.

Tilbage til toppen

Billigt lån: Værd at vide om forbrugslån

Forbrugslån er type af lån hvor låntager ikke som udgangspunkt stiller nogen sikkerhed for det lånte beløb (f.eks. bil eller bolig). Det betyder derfor at långiver ikke direkte kan fratage dig det du har købt, såsom det nogle gange er tilfældet når et hus kommer på tvangsauktion fordi ejeren ikke længere kan betale sine forpligtelser overfor banken. Dette er dog ikke ensbetydende med at din kreditværdighed ikke svækkes, hvis du ikke betaler lånet tilbage i overensstemmelse med kreditaftalen - det gør den!. Du bør derfor gøre dig grundige overvejelser før du optager et forbrugslån.

Fordele ved forbrugslån

 • Forbrugslån kan være fordelagtige, til at samle andre dyre lån.
  - Hvis du bruger et forbrugslån til at samle din dyre klatgæld fra f.eks. dyre kreditkort elle sms lån, kan du opnå en lavere rente og sætte skub i afhændelsen af din gæld.

Ulemper ved forbrugslån

 • Forbrugslån er ofte dyrere end lån med sikkerhed og nogle kreditkort
  - Hvis du er boligejer kan du alternativt tage lån i din bolig og opnår en bedre rente. Sådan finder du et billigt boliglån.

Forbrugslån uden sikkerhed

Som udgangspunkt skal du ikke stille sikkerhed, når du optager et forbrugslån.

Men hvad vil det lige sige at stille sikkerhed?
Når du stiller sikkerhed, giver du långiver mulighed for at indfri din gæld, ved at sælge nogle af dine værdier, hvis du ikke kan betale dit lån. Du kan f.eks. stille dit hus, sommerhus eller bil som sikkerhed for forbrugslånet. De fleste forbrugslån har ikke krav om at du skal stille sikkerhed, men du kan komme ud for at skulle stille sikkerhed, hvis du skal låne et stort beløb, eller ønsker en lavere rente. Du kan som regel læse den pågældende långivers retningslinjer omkring forbrugslån uden sikkerhed på deres respektive hjemmesider.

Forbrugslån: Udbetaling her og nu?

Hvornår et forbrugslån udbetales afhænger som udgangspunkt af to ting:

 1. 1.: Behandlingstiden hos långiver.
 2. 2.: Hvorvidt du ansøger indenfor långivers åbningstid.

Har du derfor brug for at optage et forbrugslån med udbetaling i dag, så er det afgørende at du ansøger indenfor långivers åbningstid, og eventuelt vælger en långiver med hurtig behandlingstid.

Samlelån - spar penge ved at samle din gæld i et lån med lav rente

Hvis man har mange minde lån med høj rente, såsom kviklån eller andre forbrugslån, kan det være fordelagtigt at samle gælden i et stort lån til lavere rente. Målet med et samlelån er således at opnå en lavere rente og dermed en lavere månedlig ydelse. Mange banker er tillige villige til at tilbyde en længere løbetid på lånet, således at ydelsen bliver endnu lavere. Samlelån kan være en del af langsigtet strategi for at komme af med gæld. Man skal dog altid huske, at det er mere effektivt at betale mere af på gælden end at få en længere løbetid.

Afdragsprofiler: Stående lån, Serielån og Annuitetslån

Der anvendes overordnet tre lånetyper indenfor finansiering:

Stående lån

Stående lån er et lån, hvor gælden ikke betales af hver måned, men i stedet betales til sidst. Ydelsen består således alene af renter. Denne lånetype er kendt fra blandt andet kassekreditter, kreditkort og visse kviklån. Her bliver gælden således stående, og man betaler således kun renter.
Stående lån sætter særlige krav til låntagers økonomi, fordi man ikke betaler af på gælden løbende, men opkræves den fulde hovedstol ved sidste termin.

Afdragsprofil for stående lån forbrugslån Finanstjenesten

Annuitetslån

Annuitetslån er en meget anvendt afdragsprofil for blandt andet forbrugslån, boliglån og billån. For et annuitetslån gælder at ydelserne er ens over hele lånets løbetid og der afdrages på gælden løbende. Renten er bestemt ud fra restgælden, som reduceres hver termin. Da ydelsen er konstant er annuitetslån nemme at budgettere med i det daglige da man altid ved hvor meget man skal betale

Afdragsprofil for annuitetslån forbrugslån Finanstjenesten

Serielån

Serielån er ikke en særligt udbredt afdragsprofil. For et serielån gælder at afdragene er konstante og i takt med faldende restgæld falder rentebetalingerne også. Ydelsen bliver således aftagende i lånets løbetid.

Afdragsprofil for serielån forbrugslån Finanstjenesten

Billigt forbrugslån: Lav rente eller lave omkostninger?

Hvornår er et forbrugslån billigt? Det virker som et simpelt spørgsmål med et simpelt svar, men i virkeligheden er det svært at gennemskue.
En lav rente er ikke ensbetydende med at lånet er billigt, selvom det er en væsentlig faktor. Der er nemlig en anden og, ofte overset, faktor - omkostninger. Tidligere har der ikke været så meget fokus på omkostningerne ved et lån, men den stigende regulering af den finansielle sektor har ført til mere gennemskuelig til gavn for dig som forbruger. F.eks. kan du her på siden læse et repræsentativt eksempel af hvert enkelt lån, som blandt andet oplyser dig om de samlede kreditomkostninger, det samlede beløb der skal betales tilbage, debitorrenten, mm.


Årlige Omkostninger i Procent - ÅOP

Hvorvidt et fårbrugslån er billigt kan bedst besvares ved at se på lånets Årlige Omkostninger i Procent - bedre kendt som ÅOP. Årsagen til det skal findes i, at formlen ÅOP tager højde for lånets omkostninger, såvel som lånets rente. På denne måde for du et udtryk i procent, som gør dig i stand til at sætte forbrugslånene overfor hinanden og sammenligne dem på lige vilkår. Sagt på en enkel måde: Den laveste ÅOP = Det billigste forbrugslån

Gode tips omkring forbrugslån

Forbrugslån er mest fornuftigt som en del af en langsigtet plan for en bedre økonomi.

Har du en god kreditværdighed og et godt forhold til din bank er et en god idé at tage kontakt til dem og høre om dine lånemuligheder. Uanset hvordan du vælger at gøre det, så kan det kun anbefales at undersøge markedet for forbrugslån grundigt inden du vælger, så du får de bedste rente.

Det er er trods alt derfor Finanstjenesten er til. Sammenlign flere finansielle produkter